IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дроновете като шанс за застрахователния бизнес

AIG ще ползва безпилотни самолети и ще застрахова потребителите си от дронове

16:44 | 27.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Дроновете могат да се превърнат в сериозен бизнес за американския застрахователен концерн AIG. И то по два различни начина, твърди главният технологичен директор на компанията Майк Брейди, цитиран от BusinessInsider.

Oт една страна, тези безпилотни самолети може да помагат на застрахователните агенти да разкриват по-бързо истинските измерения при застрахователи бедствия и аварии, като летят наоколо и снимат отгоре различни места, до които няма достъп. Ето защо през април AIG получи лиценз за ползване на корпоративни безпилотни самолети, каза Брейди по време на конференцията на Oracle OpenWorld в Сан Франциско. 

„Това е и причината ние в момента да сме наели IT професионалисти, които да работят над комерсиализацията на дроновете“. 

AIG също работи за момента, в който търговските безпилотни самолети ще са легални и ще са навсякъде. Международната Асоциация за безпилотни самолети предвижда, че през 2025 г. американският бизнес ще използва по 160 хил. дронове на ден. 

Всички те ще се превърнат в голям бизнес за застрахователните дружества, тъй като самото притежаване на тези летателни средства „създава рискове", каза той.

Мислейки напред във времето, AIG вече продава застраховки за безпилотни самолети във всички направления – както за защита на скъпия търговски безпилотен самолет, така и покриваща отговорността, ако безпилотен самолет на дадена компания попадне в катастрофа.

Индустрията на дроновете може да достигне обем от 8,4 млрд. долара до 2019 г., показва проучване на ABI Research. "В България потенциалът за нея е в редица сектори, включително земеделие и строителство", заяви преди дни в студиото на Bloomberg TV Bulgaria Юлиян Маслянков от TBI Info. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още