IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Царят на политическите лупинги

Как Доналд Тръмп не участва в дебат, но остава в центъра на вниманието

15:48 | 29.01.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Зад пулта на оратора се виждат седем американски знамена. Свири се националният химн, а публиката в салона на Drake University в Айова е повече от превъзбудена, отново и отново се чуват викове „USA, USA!“. Доналд Тръмп все още не е тук, но шоуто а ла Тръмп вече е започнало. А медийният интерес е огромен.

Когато той излиза иззад завесата на сцената, веднага грабва цялото внимание. Тук няма неприятни въпроси, никакви контрааргументи, никакви опоненти. Само чиста подкрепа – на 100%.

„Подкрепям го, защото той казва истината, а не като другите", казва 68-годишният ветеран от Виетнам Рики Редклиф, който е пътувал три часа и половина с кола от Минесота, специално за да види своя идол. 

На няколко километра по-далече, на друга сцена, е неговият досегашен главен конкурент в надпреварата за президентската кандидатура на републиканците. Тед Круз се състезава с другите кандидати – Джеб Буш, Марко Рубио, Джон Касич. Това е последният телевизионен дебат на републиканците преди в понеделник да стартират вътрешнопартийните избори в Айова.

Този път Доналд Тръмп е сериозен. Онова, с което заплашваше преди предишните словесни битки на няколко пъти, вече е факт. Той не участва в последния голям телевизионен дебат - милиардерът, който води във всички анкети и предизвиква по безпрецедентен начин политическата върхушка в САЩ в ролята си на предприемач.

Привидно става въпрос за странен спор на Тръмп с Fox News. В по-ранен дебат той вече се сблъска с водещата Мегън Кели, която обвинява, че работи за конкурентите му. Кели и в четвъртък бе сред задаващите въпроси журналисти. „Ако човек не получава добро отношение, тогава трябва да въстане, да се изправи, като човек и като нация", крещи Тръмп сред овациите на предимно патриотично настроената си аудитория.

Fox News обаче представя друга причина за отсъствието на Тръмп. Кандидатът за президент изискал в замяна на участието си в телевизионния дебат дарения в размер на 5 млн. долара, съобщи операторът в четвъртък. Парите трябвало да се преведат на фондации на Тръмп. Телевизията е отхвърлила предложението, защото не приема отплати в замяна на телевизионни изяви. Засега Тръмп не е коментирал твърденията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 1
Иван Митев
преди 8 години
Мнозина очакват политиците да ги спасят от катастрофални дългови кризи и съпътстващи злини. Те са със заблуда. Политиците не могат да предотвратят тази лошотия, защото причината (сгрешената прична система) не е в тяхна компетентност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още