IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lehman Brothers ще плати на кредиторите си още 1,6 млрд. долара

Общият обем на плащанията на фалиралата през 2008 г. банка възлиза на 107 млрд. долара

21:10 | 25.03.16 г.
<p>
	Табела на Lehman Brothers, подготвяна за продажба от аукционната къща Christie&#39;s. Голяма част от активите на банката бяха разпродадени на търгове. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Табела на Lehman Brothers, подготвяна за продажба от аукционната къща Christie's. Голяма част от активите на банката бяха разпродадени на търгове. Снимка: архив, Ройтерс

Екипът по ликвидацията на фалиралата през 2008 г. финансова институция Lehman Brothers Holdings Inc. Обяви, че ще плати още 1,6 млрд. долара на кредиторите през следващата седмица, съобщава MarketWatch.

Средствата ще бъдат изплатени повече от седем и половина години след колапса на инвестиционната банка, който предизвика и глобалната финансова криза, отбелязва изданието.

Плащането е вече девето поред след фалита на банката, уточнява изданието. С него общите плащания дотук възлизат на почти 107 млрд. долара.

По-голямата част от средствата – 78,5 млрд. долара, са отишли за удовлетворяване претенциите на трети лица.

След приключването на плащанията необезпечените кредитори на Lehman на практика ще си върнат около 35 цента за всеки свой долар, вложен в банката. В плановете за ликвидация се предвиждаше да им се върнат по около 20 цента за всеки долар.

Очаква се, заради ново разпределение на приоритета на кредиторите, необезпечените кредитори да си възстановят до 77 цента на долар.

Притежателите на облигации на дружеството майка Lehman Brothers вече са си възстановили 37 цента при предвидени 21,1 цента в първоначалния ликвидационен план.

Увеличението в събиранията идва от печалбите от имоти на дружеството, както и от деривати и частни капиталови инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още