IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата частна въглищна компания в света Peabody подаде заявление за фалит

Търговията с акции на компанията бе веднага спряна

11:16 | 13.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата частна компания във въглищната индустрия – американската Peabody Energy, е подала молба за защита от фалит в сряда, съобщи компанията в изявление от 13 април. Търговията с акции на компанията бе веднага спряна, съобщава Bloomberg.

Чрез този процес компанията възнамерява да намали нивото на дълга си като цяло, да понижи фиксираните си такси, да подобри оперативните парични потоци и да се позиционира за дългосрочен успех, докато в същото време продължава да оперира под защитата на съда“, казва Peabody.

Компанията е вписала активи и пасиви в диапазона между 10 млрд. и 50 млрд. долара.

Всички мини и офиси на компанията продължават да работят по обичайния си начин и се очаква да продължат да го правят по време на целия процес, каза още Peabody. Засега в процеса не са включени австралийските дъщерни дружества и операциите в Австралия ще продължат както обикновено.

Понижаващото се глобално търсене на въглища, по-строгият контрол по отношение на околната среда и презасищането на пазара на природен газ кара редица големи миннодобивни компании, включително втория най-голям американски производител на въглища, да искат защита от фалит през последната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още