IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп избра министъра на правосъдието и главния прокурор в администрацията си

По-рано днес беше съобщено, че Тръмп е избрал и генерала от резерва Майк Флин за свой съветник по въпросите на националната сигурност

17:16 | 18.11.16 г.
<p>
	Джеф Сешънс и Доналд Тръмп. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джеф Сешънс и Доналд Тръмп. Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е избрал сенатора Джеф Сешънс за министър на правосъдието и главен прокурор в новата си администрация. Тръмп е посочил и депутата от Камарата на представителите Майк Помпео за директор на ЦРУ. И двамата са приели предложените им постове, предава Ройтерс, като цитира представител на преходния екип на Тръмп, пожелал да запази анонимност.

По-рано днес беше съобщено, че Тръмп е избрал и генерала от резерва Майк Флин за свой съветник по въпросите на националната сигурност.

Официално съобщение за трите назначения бе направено по-късно през деня.

Джеф Сешънс е на 69 години и е бивш главен прокурор на щата Алабама. Избирайки го за поста, Тръмп възнаграждава по този начин един лоялен поддръжник, чиято твърда линия и чиито понякога пламенни изказвания за имиграцията са сходни с неговите.

Сешънс е ветеран от сухопътните войски и е високопоставен член на комисията по въоръжени сили в Сената. Той е председател и на подкомисията за стратегическите сили.

Сешънс вече 20 години е в Конгреса. Той може да има проблеми с потвърждаването на номинацията си в Сената, предупреждава Ройтерс. През 1986 г. Сешънс стана вторият номиниран за 50 години федерален съдия, на когото беше отказано потвърждение на поста от Сената заради расистки коментари. Сешънс отрече тези твърдения.

Относно избора на Помпео за директор на ЦРУ агенция Асошиейтед пред припомня, че той е конгресмен от щата Канзас.

Помпео е от консервативното крило на Републиканската партия и е яростен критик на споразумението за ядрената програма на Иран, сключено по време на втория мандат на Барак Обама.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още