IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank ще плати 40 млн. долара за подвеждане на инвеститорите

Подразделение на компанията е извършило нарушения на законите, но успя да постигне споразумение с регулаторите

10:07 | 17.12.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Едно от подразделенията на Deustsche Bank призна, че е подвело инвеститорите и е нарушило законите, а в тази връзка ще трябва да заплати повече от 40 млн. долара за уреждане на случая. То е подвело клиентите за това как насочва поръчки към анонимни платформи за търговия, обявиха регулаторите в САЩ, цитирани от Ройтерс

Банката се съгласи да плати 37 млн. долара за уреждане на случая с федералните и щатските регулатори в Ню Йорк. Освен това ще трябва да плати още 3,25 млн. долара на FINRA - финансовият регулатор на Wall Street.

Пред главния прокурор в Ню Йорк и Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ Deutsche Bank също така призна, че нейните маркетингови ходове, свързани с това как насочва поръчки към различни платформи за търговия са подвеждащи. Проблемите се дължат на грешка в компютърния код, сочат документи, свързани със споразумението.

Обвиненията на FINRA срещу банката бяха свързани с факта, че тя разкрива малко за своята платформа за търговия. Банката обаче постигна споразумение без да признае или отрече обвиненията.

“Deutsche Bank е доволна от разрешаването на тези въпроси”, коментира говорителят ѝ Аманда Уилямс.

През последните години Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ насочи вниманието си към нарушенията на сложните правила на структурата на капиталовия пазар, чиято цел е да се гарантира справедливост за всички инвеститори.

Тези ходове са насочени към борси и брокери например, като са свързани с различни проблеми - от подвеждането на инвеститорите за самите услуги до даването на предимство на някои инвеститори, като им се предлага по-бърз достъп до данни за търговията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
v_tin
преди 7 години
Целта е да се събори немския бизнес в щатите или германия като цяло
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още