IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пентагонът ще вложи още 440 млн. долара в противоракетната отбрана на САЩ

Военното министерство е поискало от Конгреса да позволи отделянето на средствата от настоящия бюджет, а не от този за следващата година

09:56 | 05.10.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Министерството на отбраната на САЩ ще вложи още 440 млн. долара в противоракетната отбрана на страната с цел неутрализиране на ускорената севернокорейска ракетна и ядрена програма, предаде Асошиейтед прес.

Показателно за спешността на въпроса е, че Пентагонът е поискал от Конгреса да му позволи да отдели средства от настоящия бюджет, а не от този за следващата година.

Американското министерство на отбраната вече е отпуснало 367 млн. долара, припомня БТА. Част от парите ще отидат за секретни проекти, включително за кибероперации.

128 млн. долара ще отидат за започване на разширяването на противоракетна база в Аляска. Оттам ще бъдат изстреляни ракети прехващачи, в случай че Съединените щати решат да свалят насочена срещу страната севернокорейска ракета. 

Преди няколко дни САЩ обявиха, че директно си комуникират със Северна Корея за нейните ядрени и ракетни програми, но азиатската страна не е показала интерес към диалог, предаде Ройтерс.

От края на септември продажбите на бензин по търговските бензиностанции в Северна Корея са забранени. Единствено изключение се прави за високопоставени дейци на Корейската трудова партия, правителството, въоръжените сили и специалните служби, пише японският вестник Аѕаhі, цитиран от ТАСС.

Cypoвитe мepĸи пpи cвoбoднaтa пpoдaжбaтa нa гopивa цeли създаването на зaпacи oт бeнзин и дpyги гopивa, cлeд ĸaтo

Cъвeтът зa cигypнocт нa OOH oгpaничи изнocа нa пeтpoл и пeтpoлни пpoдyĸти зa KHДP. Това са caнĸции срещу Πxeнян именно зapaди пpoдължaвaщитe ядpeни oпити в нapyшeниe нa дeйcтвaщитe мeждyнapoдни зaбpaни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 5
michaelis12
преди 6 години
ама нали и там шапкакрите кат насекъде поне нищо не праят, треа приберат "400 милки - едни пари за Корейска агресия" ми 400 колкот, толкоз от сърце да са .... :)) ше ги делнат и осребрат по къщи и басейни, кви ракети ти луда ли е, кво ше праят после с тях ?!? ..... :))) Той Пинки само в новините е яхнал летящия кон от Кореята и се е устремил да ги изпепели на место с неговите 20 бомби на кръс дет има в долапа .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
0pk
преди 6 години
Че те тия пари няма да стигнат и за пребоядисване на ракетите, пък да не говорим за другите работи.И друго ми направи впечатление - уж статията за увеличаване на военния бюджет пък незнайно защо пак се навира новината, как Ким забранил продажбата на бензин. Начи дори да е вярно (а най-вероятно е фейкнюз дет вика тръмплина), какво отношение има то към бюджета на САЩ за отбрана? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
крас
преди 6 години
ТОЗИ КИМ ЧЕ УН ЩЕ УНИЩОЖИ АМЕРИКА НЕ С РАКЕТИТЕ СИ , А С ОНОВА С КОЕТО НАВРЕМЕТО БЕ УНИЩОЖЕН СССР - отделянето от бюджета на огромни средства за въоръжаване. В случаят това е абсолютно безсмислено, тъй като ДОСТАВКАТА НА ЗАРЯДА не е задължително да стане с РАКЕТА!ПО СТРАШНО БИ БИЛО, ако същият бъде поставен в някоя шахта на МАНХАТЪН и или който и да е от американските градове. Не по малко опасно е и ЯДРЕН ВЗРИВ в близост до американското крайбрежие!КАКВО НЕ БИ МОГЛА ДА РОДИ ГЛАВАТА НА КИМ?ПРОБЛЕМА Е, че дори неговото отстроняване няма да реши въпроса с ОПАСНОСТТА. Нещо повече дори може да предизвика реакция, която да доведе до пълното унищожаване на света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още