IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заплахата от ядрена атака от страна на КНДР се засилва

Всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците на САЩ ще бъде разгромена, обяви Джеймс Матис, който е на обиколка в Азия

09:16 | 28.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че заплахата от ядрена ракетна атака от страна на Северна Корея се засилва. Той отправи това предупреждение в Сеул, където разговаря с южнокорейския си колега Сон Йон-му, предадоха световните агенции.

Матис обаче предупреди Пхенян, че неговите бързо напредващи програми за ядрено и балистично оръжие няма да укрепят, а ще подкопаят сигурността на страната. 

Ако Северна Корея продължава по настоящия път на балистичните ракети и атомните бомби, това ще бъде контрапродуктивно и в действителност ще намали нейната сигурност, каза Матис.

Министърът заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея. Той предупреди страната да не допуска грешки и каза, че всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците на САЩ ще бъде разгромена и всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от САЩ с масиран военен отговор, който ще бъде едновременно ефикасен и съкрушителен.

Матис е на обиколка в Азия, а по-късно към него ще се присъедини и президента Доналд Тръмп. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
abdul
преди 6 години
За Израел може, за Северна Корея не?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още