IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп е поканил руския президент за разговори в Белия дом

Двете страни все още не са започнали подготовката за подобна визита, съобщи представител на Кремъл

21:38 | 02.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Белият дом потвърди, че американският президент Доналд Тръмп е поканил руския президент Владимир Путин във Вашингтон, предаде Associated Press.

Новината беше съобщена от говорителка на американското президентство, отбелязва БТА. Тя заяви, че Белият дом е сред неуточнен брой "възможни места" за среща, които Путин и Тръмп са обсъдили по време на телефонния си разговор на 20 март.

"Както на 20 март самият президент потвърди, само часове след разговора си с президента Путин, двамата са обсъдили провеждането на двустранна среща "в недалечно бъдеще" на няколко възможни места, включително в Белия дом", каза говорителката. Тя допълни, че американското правителство няма какво повече да каже по въпроса.

По-рано днес представителят на Кремъл Юрий Ушаков заяви, че американският президент Доналд Тръмп е поканил руския лидер в Белия дом, но посочи, че двете страни все още не са започнали подготовката за подобна визита.

На 20 март двамата президенти проведоха телефонен разговор, в който Тръмп поздрави Путин за победата на президентските избори в Русия, произведени на 18 март. Тогава Белият дом и Кремъл заявиха, че те са обсъдили възможна среща между двамата. Днес обаче Ушаков посочи пред руските информационни агенции, че в разговора Тръмп конкретно е поканил Путин в Белия дом. Представителят на Кремъл добави, че правителствата на двете страни не са имали време да започнат подготовката за срещата, преди САЩ да се присъединят към Великобритания и над 20 техни съюзници в санкционните действия срещу Русия заради отравянето на бившия разузнавач Сергей Скрипал с нервнопаралитично вещество в Англия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още