IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американското разузнаване: Русия продължава "да опитва да отслаби и раздели САЩ"

Незаконната дейност включва престъпни опити за ограничаване на гласуването и незаконно финансиране на предизборни кампании

22:48 | 02.08.18 г. 10
<p>
	Дан Коутс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Дан Коутс. Снимка: Архив Ройтерс

Русия продължава "да опитва да отслаби и раздели Съединените щати", като се намесва в американския изборен процес и в политическия дебат. Такова обвинение отправи днес директорът на националното разузнаване на САЩ Дан Коутс на пресконференция в Белия дом, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Разузнавателната общност продължава да се безпокои от заплахите за бъдещи избори в САЩ, както за междинните избори за Конгрес (тази есен), така и за президентските през 2020 г.", каза Коутс.

Незаконната дейност включва престъпни опити за ограничаване на гласуването и незаконно финансиране на предизборни кампании, кибератаки над изборна инфраструктура и прониквания в компютри на лица на изборна длъжност.

"Това е заплаха, която трябва да вземем много на сериозно", предупреди на свой ред директорът на ФБР Кристофър Рей, който също направи изявление на пресконференцията.

ФБР е започнало разследвания за намеса в изборите, съобщи той.

"Знаем, че руснаците са се опитали да хакнат компютри и да откраднат информация от кандидати и от правителствени служители", заяви Коутс. Той добави, че Русия не е единствената страна, която се опитва да повлияе на изборите в САЩ.

Коутс и Рей участваха в пресконференцията, за да оповестят какви мерки взема администрацията на Тръмп за гарантиране на сигурността на изборите.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 10 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
Страхотни аргументи. Американците бият ***. Това напълно оправдава руснаците.Едните са по условие прави , а другите виновни , налЕ , Цакаманов ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 1
Lucifer
преди 5 години
Всички искат едно и също: да прецакан другия! Но когато другия успява да прецака теб, оооо....много боли....удар под кръста, нечестно е... а разузнаването направо открило...топлата вода...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 0
0pk
преди 5 години
Всичко е точно, както го описа. Не можах да разбера само, защо си объркан? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 7
Стоян Петров
преди 5 години
Навремето имаше един човек който казваше за България, еввахти държавата щом аз съм и вицепремиер. Нещо подобно може да се каже за САЩ в момента.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 1
dr.5rov
преди 5 години
Да си призная, като чета подобни статии, се чуствам много объркан. Значи руснаците помагали на републиканците в това Тръмп да стане президент. Какво обаче искаше Тръмп - да направи САЩ "great again". От елементарната логика следва заключението, че руснаците са искали САЩ да бъде "great again". От друга страна разните разузнавателни служби и ФБР са против тази намеса. Пак от елементарната логика следва изводът, че тези служби Не Искат САЩ да са "great again". Много съм объркан. Нищо не разбирам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 21 rate down comment 7
Pyramid
преди 5 години
Сега, да сме наясно: Щатите правят същото. ОПИТВАТ И, АКО МИНЕ. Врещят онези, чийто номер не е минал. Иначе, са благи, почтени, -Ама как така, демокрация е. и т.н. И врясъкът не е, щото рашкият номер е минал. Врещят, т.к./сега врещящите/ имаха глупостта да заложат на куц кон -дрЪта баба- а сега, и им орязват далаверката. Всичко ще измислят, за да се върнат на власт. Че Тръмп може и сам да се сети, няма разлика, искат си своето на всяка цена. И фактите са последната им грижа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 20
Sakamano
преди 5 години
Страхотни аргументи. Американците бият ***. Това напълно оправдава руснаците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 35 rate down comment 3
Hahoto
преди 5 години
А те янките искат просперитет и развитие на Русия ....Историята показва, че с радост са готови да сложат и най-злия диктатор във всяка страна, стига да им е послушна мижитурка. Тия процеси на влияние са идентични навсякъде, просто янките вдигат шум, за да отчитат дейност и да крънкат още пари за сигурност от федералния бюджет. И в БГ е така, повече от две трети от политиците ни са лобисти на външни интереси. Разни немски и американски фондацийки, материализират на терен политически проекти изработени в лабораторията на някоя от техните държавни служби за сигурност. Руснаците и те дават една шапка пари да крепят този или онзи политик, за да имат лоби у нас. Това е стара игра, но е удобен "Casus belli" явно, към този момент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 6
majnata
преди 5 години
Верно , бе Цакаманов ... виж америка как си признава всичко ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 25
Sakamano
преди 5 години
Русия ИСКА да отслаби и раздели САЩ, както и неговите съюзници. Това никога не е било тайна, а напротив, почти официална политика на Кремъл. Смешното е, че точно когато тази политика най-накрая започва да дава видим резултат, руснаците най-яростно отричат да имат някакво участие. Все едно деца са направили беля за която не искат да поемат отговорност;.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още