IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

New York Times: Тръмп не е платил почти никакъв данък през 2016 г. и 2017 г.

Оценката на вестника показва една моментна снимка на Тръмп, която той би искал да държи далеч от обществеността - на трупащ загуби предприемач

08:16 | 28.09.20 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп.<em> Снимка:&nbsp;Bloomberg L.P.</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg L.P.

Тръмп е изправен пред трудно финансово бъдеще

Тръмп смесва политически и бизнес интереси, както не го е правил никой друг президент досега. Той обяви своя голф клуб Mar-a-Lago във Флорида за „Winter White House“ (Зимния Бял дом) и провежда редовно официални събития там. Това донесе на клуба редица нови членове, които плащат по пет милиона долара членски внос всяка година от 2015 г. насам.

Trump Hotel във Вашингтон, на един хвърлей от Белия дом, се посещава от голям брой лобисти, които искат да натрупат точки с правителството си с президента.

Голф курортът Doral в Маями също е резервиран за събития от Bank of America и Търговската камара, според New York Times.

Но причинената от коронавируса криза и блокиранията доведоха до големи финансови загуби в компаниите на Тръмп. Синът на Тръмп Ерик, който управлява семейния бизнес, се е поинтересувал за възможността за отлагане на плащанията по заеми в Deutsche Bank, но след това е решил да не го прави, се твърдеше във финансовите кръгове през лятото.

Материалът на вестника установява, че Тръмп е отписал дълъг списък от неща, които е класифицирал като "бизнес разходи”, включително 70 000 долара на фризьора си, докато се появява в предаването „The Apprentice“, и повече от 95 000 долара за услуги за коса и грим за дъщеря си Иванка Тръмп, която сега топ консултант в Белия дом.

Times също така съобщава, че Тръмп е третирал имение в окръг Уестчестър, Ню Йорк, като инвестиционен имот за данъчни цели, въпреки че го е посочил като "вила за семейство Тръмп".

Президентът Тръмп също така гарантира лично 421 милиона долара заеми, дължими през следващите четири години, част от които са в Deutsche Bank. Ако той бъде преизбран, нейните финансисти биха могли да се окажат в неудобната позиция да налагат искания за изплащане на високи суми от действащ президент.

Според вестника Тръмп вероятно използва консултантски такси като начин да плаща на децата си. Между 2010 и 2018 г. Тръмп приспада 26 милиона долара „консултантски такси“ като бизнес разход. Във формулярите си за данъчните Иванка Тръмп отчита консултантски доход, който съответства на данните в данъчните декларации на баща си. Това потенциално може да наруши правилата на IRS, забраняващи прекомерно заплащане на консултанти или разпоредби срещу прикриване на данъци върху подаръци и наследство.

Правни битки

В момента президентът се противопоставя пред съда на опит на прокурори от Манхатън да получат достъп до данъчните му документи. Законовите опити на комисии в Камарата на представителите и окръжния прокурор на Ню Йорк Сайръс Ванс да получат важни финансови документи трябваше да бъдат решавани от Върховния съд. Върховният съд отсъди в полза на Тръмп в някои части през лятото и реши, че по други решения трябва да решават други съдилища.

"Изглежда, че президентът е изиграл данъчния кодекс в своя полза и използва правни битки, за да забави или да избегне плащането на това, което дължи", заяви в изявление пред Bloomberg председателят на House Ways and Means Ричард Нийл. Комисията на Нийл участва в текущите съдебни спорове за получаване на данъчните декларации на Тръмп.

Статията за данъците на Тръмп се случва в критичен момент: Първият дебат между републиканеца Тръмп и неговия претендент от демократите Джо Байдън ще се проведе във вторник, а президентските избори са на 3 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 3 rate down comment 0
TomaNeverni
преди 3 години
По всички декораторски медии върви едини същи гюбрета- значи Тръмп ще СПЕЧЕЛИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 3 години
Пиисъфшит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 2
nobel
преди 3 години
Наистина ли сте сигурни, че Джо е по-добрия? Аз не съм. Точно както и въобще не съм сигурен, че този който ще дойде след Бойко Методиев ще бъде по-добър от него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Според мен статии за Джо Байдън не се пишат, защото пишещите братя се страхуват от това какво ще прочетат в коментарите. И надеждата е в безкрайната "интелигентност" на стадото, която видите ли ще реши, че щом единия е чак толкова лош то другия няма никакъв начин да не е поне малко по-добър. Замислете се, че вие пишете за действащият американски президент. А щом такива хора могат да се доберат до тази длъжност и да изкарат един пълен мандат - майка и жална на Америка. С каква надежда ги пишете тия статии и на кого си мислите, че помагате с тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
Изглежда това е българска традиция. Когато не можеш да кажеш нищо добро за себе си започваш да очерняш опонента. Когато чете статии за Тръмп аз се ужасявам от това какви хора стават президенти на Съединените щати. И когото не чувам нищичко за опонента му аз започвам да се страхувам, че може би той е още по-лош. Щом до сега не се намери нито една добра дума да бъде казана за него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
На мен ми е най-интересно защо ни занимават непрекъснато само с единия кандидат за бъдещ президент. За другия и думичка не обелват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
0pk
преди 3 години
Допреди няколко години и Тръмп не беше политик :DПреподобния Илън бързо се учи и има вродена дарба да омайва, което го прави идеалния кандидат :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
мъск не е политик , имат си политици млади ... :републиканците : марк санфорддемократи : андрю янгщо са в такава старческа серия не ми е ясно ... :))) ... ама да не гледаме чуждите трескИ , а гредата в наш'та градинка ... :))) ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 3 години
Ми да сложат Мъск за призидент, поне е по-млад :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
импе , кво станА сега ?! тромбона повече годинки на загуба хем наследствен бизнес с имоти ... :))) ... па ти на тесла намираш маана . добре че след два месеца вече няма да е президент и ще го обработва демократичната съдебна система .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още