fallback

Ел-Ериан: Бъркотията на дълговите пазари предоставя възможности

Според ръководителя на Pimco държателите на европейски ДЦК ще трябва неминуемо да понесат загуби, за да се реши проблемът

12:00 | 15.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Купувачите на европейски държавни ценни книжа ще трябва да приемат някои загуби, за да може все някога дълговата криза на Стария континент да бъде разрешена, смята Мохамед Ел-Ериан, изпълнителен директор на най-големия облигационен фонд в света - Pimco, цитиран от CNBC.

Въпреки това в момента е много вълнуващо да си инвеститор, след като катаклизмите на дълговите пазари предоставят разнообразни възможности, казва той.

„Основният въпрос сега е цялостта на еврозоната, която отслабва с отлагането на решението на кризата. Те просто печелят време”, смята Ел-Ериан.

„Колкото повече отлагаме преструктурирането на емисиите, толкова повече се задълбочава проблемът”, изтъква фонд мениджърът.

Наскоро другият изпълнителен директор на Pimco, Бил Грос, не се съгласи с известната банкова анализаторка Мередит Уитни, че ще започне масово необслужване на облигации на местните власти в САЩ.

„При инвестирането в общински облигации е важен както лихвеният, така и кредитният риск”, посочва Ел-Ериан. „Следователно е необходимо внимателно подбиране на емисиите.”

”Федералният резерв в момента единствен се бори с безработицата, но няма подходящите инструменти за това”, е коментирал още той. „Въпросът с безработицата е не само социален, той засяга сериозно и финансовите пазари.”  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
fallback