IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Бъркотията на дълговите пазари предоставя възможности

Според ръководителя на Pimco държателите на европейски ДЦК ще трябва неминуемо да понесат загуби, за да се реши проблемът

12:00 | 15.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ел-Ериан: Бъркотията на дълговите пазари предоставя възможности

Купувачите на европейски държавни ценни книжа ще трябва да приемат някои загуби, за да може все някога дълговата криза на Стария континент да бъде разрешена, смята Мохамед Ел-Ериан, изпълнителен директор на най-големия облигационен фонд в света - Pimco, цитиран от CNBC.

Въпреки това в момента е много вълнуващо да си инвеститор, след като катаклизмите на дълговите пазари предоставят разнообразни възможности, казва той.

„Основният въпрос сега е цялостта на еврозоната, която отслабва с отлагането на решението на кризата. Те просто печелят време”, смята Ел-Ериан.

„Колкото повече отлагаме преструктурирането на емисиите, толкова повече се задълбочава проблемът”, изтъква фонд мениджърът.

Наскоро другият изпълнителен директор на Pimco, Бил Грос, не се съгласи с известната банкова анализаторка Мередит Уитни, че ще започне масово необслужване на облигации на местните власти в САЩ.

„При инвестирането в общински облигации е важен както лихвеният, така и кредитният риск”, посочва Ел-Ериан. „Следователно е необходимо внимателно подбиране на емисиите.”

”Федералният резерв в момента единствен се бори с безработицата, но няма подходящите инструменти за това”, е коментирал още той. „Въпросът с безработицата е не само социален, той засяга сериозно и финансовите пазари.”
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още