IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мисия на МВФ ще посети Италия през следващата седмица

Целта е обсъждане на последните събития в бюджетната област с новото правителство

21:45 | 14.12.11 г.
Мисия на МВФ ще посети Италия през следващата седмица

Мисия на Международния валутен фонд ще посети Италия през следващата седмица за оценка на икономическата ситуация в страната, е съобщил представител на финансовата институция пред AFP, цитирана от РИА Новости.

„Малък екип от МВФ ще пристигне в Рим през следващата седмица, за да се срещне с новото правителство за обсъждане на последните събития в бюджетната област, както и целите и задачите на следващите мисии“, е посочил той.

Днес доходността по 10-годишните италиански облигации отново прехвърли границата от 7%, смятана за ключова, тъй като над нея финансирането става нецелесъобразно.

В момента сред инвеститорите е широко разпространено мнението, че Италия ще бъде следващата държава, която ще се обърне за финансова помощ към международни кредитори в лицето на Европейския съюз и МВФ.

В началото на ноември страната се съгласи на мониторинг от страна на МВФ върху напредъка в дълго отлаганите реформи в пенсионната система, трудовия пазар и приватизацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още