IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Египет се споразумя с МВФ за заем в размер на 4,8 млрд. долара

Предстои бордът на Фонда да финализира сделката, като кредитът е с лихва от 1,06% и ще бъде отпуснат на равни траншове до есента на 2014 г.

18:29 | 20.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кайро. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кайро. Снимка: Ройтерс

Египет постигна предварително споразумение с Международния валутен фонд (МВФ) за заем в размер на 4,8 млрд. долара, съобщава Financial Times.

Сделката се приема като важна стъпка за стабилизирането на египетските финанси и за възстановяването на доверието на инвеститорите, които искаха МВФ да даде своето одобрение за приетата от правителството в Кайро програма за икономически реформи.

„Имаме предварително споразумение с техническия екип на МВФ“, обяви Ашраф ал-Араби, правителствен представител, на пресконференция след срещата с делегацията на МВФ.

Сделката предстои да бъде финализирана от борда на директорите на МВФ на 19 декември, като първият транш по кредита трябва да бъде отпуснат непосредствено след това, посочва официален представител на Фонда. Той допълва, че траншовете по заема ще бъдат отпускани на равни части до есента на 2014 г.

Кредитът е с лихва от 1,06%, посочва Андреас Бауер, ръководител на делегацията на МВФ.

„Щастливи сме, че МВФ подкрепя програмата ни на този етап“, казва Араби, допълвайки, че икономическите мерки ще осигурят социална справедливост и ще подпомогнат семействата с ограничени доходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още