IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите в Тайланд продължават въпреки бомбените атаки

28 души бяха ранени при експлозии в Банкок през уикенда

13:20 | 20.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Протестите в Тайланд продължават въпреки бомбените атаки

Антиправителствените протести в Тайланд продължават въпреки нарастващите опасения от нови бомбени взривове в страната. Причината за притесненията са двете експлозии през уикенда, които раниха 28 души в столицата Банкок.

Полицията съобщи, че взривовете на 19 януари са били в северната част на града и са предизвикани от гранати. Оръжията са от същия вид, който уби един човек и рани десетки само два дни по-рано при подобна експлозия, насочена срещу демонстрантите, съобщава Washington Post.

Носейки плакати и знамена, протестиращите се насочиха към сградата на държавната банка. По думите на лидера на протестиращите Таворн Сением целта е служителите на банката да бъдат убедени да не работят за правителството.

„Причината е, че държавните банки, които са получили пари от спестяванията на хората, възнамеряват да дадат заеми, с които да подпомогнат корупционния план на правителството“, коментира той.

Ликит Клинтаном, председател на синдиката на държаваната банка, отвърна на думите на Сением като увери множеството от хора, че никакви средства няма да бъдат давани на правителството.

През последния уикенд властите в Тайланд въведоха извънредно положение, тъй като насилието отново взе връх в столицата.

Въпреки намаляващия брой на протестиращите, те все пак успяха да затворят част от правителствените служби. Това пък принуди премиера Инглук Шинаватра да смени работното си място.

Подробности по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още