IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bombardier съкращава 1700 работни места

Съкращенията се равняват на 6% от персонала на третия по големина производител на граждански самолети в света

22:57 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Съкращенията се равняват на 6% от персонала на Bombardier. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Съкращенията се равняват на 6% от персонала на Bombardier. Снимка: Ройтерс

Канадският концерн за производство на самолети и влакове Bombardier съобщи, че планира да съкрати 1700 работни места в авиационно-космическото си подразделение, предаде Ройтерс. 

Компанията, чиято централа е в Торонто, днес е съобщила на служителите си, че съкращенията са необходими заради забавеното пускане на нови самолети и тежките пазарни условия, като концернът трябва да запази кешовите си резерви.

Съкращенията се равняват на 6% от персонала на Bombardier, който е третият по големина производител на граждански самолети в света. Засегнати ще са преди всичко служители в подразделението за въздухоплавателна техника в Монреал. Около 300 места вече са били освободено през декември. В поделението, което произвежда самолети в световен машаб работят 38 350 служители.

По-рано този месец самолетостроителят обяви, че отлага пускането в експлоатация на дългоочакван самолет от серия C Series за втората половина на 2015 г. По-рано бе обявено, че машината ще бъде готова през 2014 г. Компанията има 198 твърди поръчки, което е по-малко от очакваното.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още