IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителното гласуване в Тайланд беше белязано от насилие

Протестиращи обградиха избирателните секции и блокираха вота

13:28 | 26.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Предварителното гласуване в Тайланд беше белязано от насилие

Протестиращи обградиха избирателни секции в опит да блокират предварителното гласуване в Тайланд, съобщава BBC.

Един от организаторите е бил застрелян по време на сблъсък с привърженици на правителството в източната част на столицата. Във връзка със случващото се гласуването на десетки места в Банкок и в няколко южни провинции е било анулирано.

Сутин Таратин се намирал пред една от избирателните секции и е стоял върху камион, изнасяйки реч, когато е бил улучен с куршум. Мъжът е починал по-късно в болница.

Множество протестиращи развяват знамена и затварят с вериги избирателните секции, въпреки обещанията на протестните лидери да не се пречи на организацията и провеждането на предварителните избори.

Вотът се провежда само седмица преди парламентарните избори, които ще се проведат на 2-ри февруари. Избирателната комисия призова официалното гласуване следващата седмица да бъде отложено заради заплахата от насилие. Въпреки това правителството настоява, че трябва да се продължи по установения график.

В страната е обявено извънредно положение, тъй като властите се опитват да се справят с безредиците.

Протестите в Тайланд започнаха през ноември. Гражданите настояват за отстраняването на премиера Инглук Шинаватра и за реформирането на политическата система. Най-малко девет души са загинали от началото на протестната вълна.

Подробности вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още