IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каракас отново стана арена на сблъсъци между полицията и демонстрантите

Студентите в Каракас излязоха на протест облечени в цветовете на националното знаме

10:07 | 16.02.14 г. 1
Каракас отново стана арена на сблъсъци между полицията и демонстрантите

Гражданите във венецуелската столица Каракас за поредна нощ излязоха на протести, но демонстрациите прераснаха в сблъсъци между полицията и студенти.

Органите на реда използваха сълзотворен газ и водни оръжия, за да разпръснат демонстрантите.

Младежите се появиха облечени в цветовете на националното знаме и с лозунги срещу диктатурата в страната. Серията антиправителствени демонстрации, на които се събират хиляди хора, протичат с искането за налагането на мерки срещу престъпността, корупцията и недостига на основни стоки в страната.

Гневът на гражданите е свързан и с убийството на студенти по време на протеста на 12-и февруари. За смъртта им президентът Николас Мадуро обвини опозицията. Той бе категоричен, че няма да толерира проявите ѝ повече и няма да допусне преврат в страната.

От своя страна привърженици на държавния глава също организираха собствен митинг, на който носиха плакати с лика на покойния президент Уго Чавес.

Според президента на Боливия Ево Моралес протестите в Каракас са финансирани от “американския империализъм” и от венецуелската олигархия, а целта е да се прекрати революцията на Мадуро.

По-рано тази седмица в няколко града във Венецуела се проведоха демонстрации на противници и поддръжници на президента. Двама души загинаха при безредиците, а други 66 бяха ранени. 69 души пък бяха арестувани.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
MZ/X
преди 10 години
Страшно нещо е социализмът! Венецуалците притежават едни от най-големите залежи на петрол в света и въпреки това само затъват в политически и икономически проблеми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още