IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексико с апетити да разшири експорта си за Русия

Централноамериканската страна може да увеличи предлагането на автомобили и резервни части, посочва браншова организация

09:54 | 19.08.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Мексико с апетити да разшири експорта си за Русия

Мексико притежава добри перспективи за увеличаване на износа за Русия на зеленчуци, плодове, леки автомобили и електроника, заявява пред РИА Новости председателят на Мексиканско-руския комитет към Мексиканския бизнес съвет Хосе Карал.

"Имаме зеленчуци, плодове. Мексико може да се възползва, за да изнася авокадо, зелена салата, краставици, домати, люти чушки, портокали и грейпфрути", отбелязва Карал.

По думите на председателя на Мексиканско-руския комитет централноамериканската страна може също така да увеличи предлагането на автомобили и резервни части.

"По отношение на износа на автомобили Мексико се нарежда на четвърто място сред износителите в света през миналата година с експорт на автомобили и части в размер на 65 млрд. долара", твърди Хосе Карал.

"Това ни интересува все повече и повече, както и доставките на електроника. Мексико положи значителни усилия, за да произвежда електротехника, така че за нас е интересно, че Русия отваря врати. Те винаги са били отворени, но сега има още повече възможности", отбелязва още Карал.

По-рано мексиканският посланик в Москва Рубен Белтран заяви, че страната му е готова, ако е необходимо, да увеличи доставките на месни продукти за Русия.

Заявката на централноамериканската страна дойде, след като руският президент Владимир Путин подписа указ на 6 август за прилагането на специални икономически мерки спрямо Западните сили. Вносът на някои стоки от страни, които наложиха санкции срещу Москва, бе ограничен в рамките на една година.

В списъка попадат говеждо месо, свинско месо, птиче месо, сирене и млечни изделия, ядки, плодове и други продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
nikolay.r.todorov
преди 9 години
Хаха, да САЩ може да забрани на цяла Южна Америка и Азия да изнасят за Русия. Хаха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 9 години
Абе точно пък Мексико да си наляга парцала и докато се точи на Русия, да не се окаже проблем да си внася "...авокадо, зелена салата, краставици, домати, люти чушки, портокали и грейпфрути" в САЩ...! хехе! Мислим Мексико да е от държавите, дето първо требва да питат Обанго какво мисли, преди да се изказват по подобни теми... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още