IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спадове за индексите в Персийския залив

Петролът все още остава основната движеща сила за пазарите на акции в региона

17:01 | 30.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спадове за индексите в Персийския залив

Основният борсов индекс в Дубай спадна с най-много от две седмици. DFM General Index спадна с 5,4% днес - най-големият му спад от 16 декември, за да затворите на ниво от 3 725,79 пункта, съобщава Bloomberg. 

Отстъплението идва на фона на понижения в целия регион, след като петролът върви към серия от шест поредни месечни понижения - най-дългата от 2008 г. насам, след спад за декември от 18% засега.

Саудитдкият Tadawul All Share Index пък се понижи с 4,2%. MSM 30 Index (Оман) загуби 2,7%, ADX General Index (Абу Даби) се сви 2,2%, QE Index (Катар) спадна с 1,9%, а SE Price Index (Кувейт) е надолу с 1,8%.

"Петролът все още остава основната движеща сила за пазарите на акции в региона", като поевтиняването му засяга настроенията", коментира Хишам Каири, ръководител институционална търговия в Mena Corp. „Ако цените на петрола паднат още, можем да видим още един лош сценарий.“

Най-малко шест борсови индекса в района на Персийския залив, където се намират една трета от доказаните петролни резерви в света, навлязоха в мечи пазари през последния месец, след като цените на петрола се насочиха към най-големия си спад от 2008 г. насам.

Брентът е поевтинял с 48% тази година до 57,62 долара за барел, след като най-голямото производство в САЩ от около 30 години съвпадна със забавяне на глобалното търсене и отказа на ОПЕК да намали продукцията.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
крас
преди 9 години
Ако цените на петрола паднат още, можем да видим още един лош сценарий.РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ЩЕ ПАДАТ МНОГО ПО НИСКО ОТ НИВАТА ДО КОИТО ВИЕ ГИ БЯХТЕ РАЗЧЕЛИ!!Рашаните ви казаха да се готвите за 32 $ за барел!!При тези нива направо сте изгърмели с вашите инвестиции!!Какъв срив на борсите предстои само! Този от 2008 ще ви е като лебедова песен!!Балона на горивата се спука така както през 2008 строителния балон в САЩ!Загуби за ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ ще отчетат борсите и най големите загубили ще са чаршафосаните, които не допускаха, че ще им играят ДЪМПИНГ НА ПАЗАРА НА ГОРИВАТА!!!УМРЕМ ОТ КЕФ ДА ВИ НАБЛЮДАВАМ, КАК СЕ ОПИТВАТЕ ДА СТАБИЛИЗИРАТЕ СРИВА НА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА!!НАЛИ ВИЕ ПРЕДИЗВИКАХТЕ ТАЗИ КРИЗА!ЗАЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА Я ОВЛАДЕЕТЕ ?!НЯКОЙ ВИ РАБОТИ ТАКА КАКТО ВИЕ СЕ ОПИТАХТЕ ДА ГО РАБОТИТЕ!СОРИ, НО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ СЪС СССР ПРЕЗ 1989 И КОЕТО БЕ ПРЕДИЗВИКАНО ОТ ВАС, СЕГА КАТО БУМЕРАНГ СЕ ВРЪЩА ВЪРХУ АЛЧНИТЕ ВИ ГЛАВИ!С ВАС Е СВЪРШЕНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още