IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата в Швейцария обискира офиса на Mossack Fonseca в Женева

Задържан е компютърен специалист по подозрения, че е изнесъл голям обем поверителни данни

23:01 | 15.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Прокуратурата в Швейцария обискира женевския офис на панамската юридическа кантора Mossack Fonseca, теч на информация от която доведе до скандала с т. нар. Панамски документи. Това съобщава днес швейцарският вестник "Тан", цитиран от ТАСС.

"Прокуратурата претърси швейцарските офиси на Mossack Fonseca, иззети са цифрови носители", казва се в съобщение на прокуратурата, предава БТА.

Задържан е компютърен специалист, работещ в компанията, посочва вестникът, като се позова на осведомени източници. Той е заподозрян за изнасяне на голям обем поверителни данни от офиса.

Арестуваният отрича всички обвинения. Изяснява се дали действително е изнасял данни от работодателя си, преди колко време и от какъв характер.

Прокуратурата потвърждава пред вестника, че е "започнато разследване по жалба на компанията Mossack Fonseca ", но отказва да коментира повече. Адвокатите на арестувания, както и представители на панамската компания, също отказват коментар.

Международният консорциум за журналистически разследвания, базиран във Вашингтон, публикува на 3 април фрагменти от 11,5 милиона документа с данни за офшорни сметки на действащи и бивши световни лидери, спортисти, артисти и други. Отчетите, които получиха името "Панамските документи", се основават на теч на информация от панамската кантора, която оказва юридическа помощ при регистрация на компании в офшорни зони.

Темата за Досиетата Панама можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още