IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варшавският дебют донесе на Интеркапитал 31% ръст до 4 лв. за акция

Оборотът с българското дружество на борсата във Варшава възлиза на 47 хил. полски злоти, или около 23 хил. лв.

15:18 | 11.08.10 г. 2
Варшавският дебют донесе на Интеркапитал 31% ръст до 4 лв. за акция

Акциите на Интеркапитал Пропърти дивелопмънт АДСИЦ поскъпнаха с 31% до 4 лв. за акция (8,14 злоти/бр.) при дебюта си на борсата във Варшава, показва справка на Investor.bg в уеб страницата на сегмента New Connect. Книжата на българското дружество се търгуват с код ICD.

От днес акциите на дружеството се търгуват едновременно в София и Варшава, като АДСИЦ-ът е първият български емитент с двойно листване.

Оборотът с българското дружество на борсата във Варшава възлиза на 47 хил. полски злоти, или около 23 хил. лв. Две злоти се разменят срещу 1 български лев. Все още търговията на Варшавската борса не е приключила и може да има нови сделки до края на търговската сесия. Сесията продължа до 17:30 ч. българско време.

В момента в Полша е консултантът на АДСИЦ-а Николай Майстер. Днес е имало представяне на Интеркапитал на което е имало представяне на десетина медии, сподели Майстер за Investor.bg.

За сравнение акциите на дружеството на борсата в София днес се търгуваха при обем от 22 710 акции и оборот от 68 хил. лв., търсене има при цена от 3,01 лв., а предлагане при цена от 3,05 лв., като последната сделка е при цена от 3,05 лв. Това е над емисионната цена на новите акции от 3 лв. за акция, плащането по които е до 18 август. Заявеният интерес е за плащане на акции с обща емисионна цена от 53 млн. лв.

Двойното листване на Интеркапитал е осъществено, чрез връзката през Уникредит Булбанк между българският Централен депозитар АД и Полският депозитар.

На 6 август облигационерите разсрочиха с 36 месеца, 4,5 млн. евро от облигациите на дружеството.

Листването във Варшава бе извършено на 4 август 2010 г., а първата дата за търговия бе е днес.

Сред българските компании Софарма е заявила интерес към листването си във Варшава.

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ - облигации(4ICA)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 13 години
Ей, поне са им дали нормален код.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Мариян Йорданов
преди 13 години
Щом като цената тук е 3 лв., а там е 4 лв., би трябвало да има възможност за арбитраж.Да видим арбитражистите в каква посока ще преместят цената, към 3 или 4 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още