IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма стартира изграждане на завод в Сърбия

Инвестицията е за 8 млн. евро, като ще осигури 110 работни места

15:06 | 24.09.10 г. 1
Софарма стартира изграждане на завод в Сърбия

Днес е направена първа копка на завод за твърди лекарствени форми на Софарма АД в Сърбия в района на Белград, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Инвестицията е на стойност 8 млн. евро, като ще осигури 110 работни места, а общата площ на изградения завод е 12 хил. кв. м. Плановете за изграждане на завода бяха обявени още през март 2008 г.

На първата копка са присъствали изпълнителният директор на Софарма АД Огнян Донев и изпълнителният директор на сръбския партньор в проекта, компанията "Иванчич и синове", както и българският посланик и българският търговски посланик в Сърбия.

Заводът е проектиран в съответствие с европейските изисквания. Проектът е за изграждане на цялостен производствен цикъл от изходна суровина до краен продукт, включващ модерни складове и лабораторен комплекс в съответствие с изискванията на GMP (добра производствена практика).

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 11% до 3,92 лв. за акция и 517 млн. лв. пазарна капитализация. Фармацевтичната компания има най-голяма тежест в индекса SOFIX с максимално допустимото тегло от 15%.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Борис
преди 13 години
"3,92 млн. лв. за акция"Якооооо! :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още