IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища: Няма проблеми пред Лот 4 на АМ Тракия, защото Мостстрой не строи

Водещият партньор в консорциум Тракия IV успокоява Агенция Пътна инфраструктура и обществеността, че строителството на обекта върви в договоренитe срокове

13:57 | 08.10.10 г. 2
Холдинг Пътища: Няма проблеми пред Лот 4 на АМ Тракия, защото Мостстрой не строи

Сдружение Тракия IV ДЗЗД е мобилизирало необходимите ресурси за строежа на Лот 4 на автомагистрала Тракия и изпълнява строителството на обекта, съгласно договорените срокове. Проектът ще бъде изпълнен в срок и с необходимото качество, се казва в съобщение на водещия партньор в сдружението Холдинг Пътища АД.

"Категорично заявяваме, че създадената ситуация по подадената молба от Мостстрой АД за неплатежоспособност по никакъв начин няма да препятства изпълнението на проекта, тъй като компанията не участва пряко в строително-монтажните работи на Лот 4, уточняват от Холдинг Пътища.

В сдружение „Тракия IV” освен Холдинг Пътища АД, участват АБ АД гр. Хасково, Галчев инженеринг груп АД – гр. Благоевград,  Пътинженерингстрой - Т АД, гр. Търговище, Пътностроителна техника ЕАД , гр. София, Видапътстрой ЕАД , гр.Видин, Бургаспътстрой АД, гр. Бургас и Пътинженеринг М ЕАД, съобщават от Холдинг Пътища. В списъка вече не е Мостстрой АД, въпреки че той присъстваше при кандидатстването за лота и при подписването на договора за изпълнението му.

Три от дружествата в консорциума, а именно Пътностроителна техника АД, Видапътстрой АД и Пътинженеринг-М АД вече не са от икономическата група на Холдинг Пътища АД, тъй като холдингът се е съгласил делът му да намалее от 100% на 32%, като чрез увеличение на капитала, разликата е придобита от друго лице. Комисията за финансов надзор започна разследване на намаляването на дялове на Холдинг Пътища в дъщерни дружества.

Днес акциите на Холдинг Пътища АД поевтиняха с 10,5%, с което спадът за последните два дни е над 40%. За последните 12 месеца спадът в цената на акциите е с 83,94% до 0,538 лв. за акция и 16,5 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
meto76
преди 13 години
http://meto76.blog.bg/biznes/2010/10/08/holding-pytishta-ad-na-vasil-bojkov-pred-***.617430Холдинг Пътища АД на Васил Божков пред фалит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
А като се замисля - защо изобщо Моста е участвал в Лот4 на Тракия, след като липсата му нямала значение? ;)Що за схема се разиграва и колко още дружества "без значение" участват в нея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още