IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН ще разследва намаляването на дялове на Холдинг Пътища в дъщерни дружества

Дяловете на дъщерното Пътища и магистрали АД в Пътностроителна техника АД, Видапътстрой АД и Пътинженеринг-М АД ще намалеят от 100% на 32%

14:43 | 23.09.10 г.
КФН ще разследва намаляването на дялове на Холдинг Пътища в дъщерни дружества

КФН е започнала проверка за установяване на фактическата обстановка и спазването на относимото действащо законодателство и на добрите корпоративни практики по повод намаляване на дела на дъщерно дружество на Холдинг Пътища АД в Пътностроителна техника АД, Видапътстрой АД и Пътинженеринг-М АД.

Резултатите от проверката ще бъдат своевременно оповестени, съобщават от регулаторния орган.

Дъщерното на Холдинг Пътища АД, Пътища и магистрали АД (99% собственост на холдинга) се е съгласило делът му в горепосочените дружества да намалее рязко след увеличение на капитала под условие (известно като размиване на дял), акциите да бъдат записани от друго лице, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg на 16 септември 2010 г.

Делът му в Пътностроителна техника АД ще намалее от от 100% на 32,17%, във Видапъстрой АД делът ще падне от 100% на 32,26%, а в Пътинженеринг-М АД от 100% на 32,16%.

Днес акциите на дружеството се понижиха с 13% до абсолютното дъно при затваряне от 0,96 лв. за акция, като пазарната му капитализация е 29 млн. лв. За последните 12 месеца поевтиняването е със 75%.

От 20 септември 2010 г. дружеството бе изключено от компонентите на SOFIX.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още