IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мостстрой и Холдинг Пътища потвърдиха, че Орлин Хаджиянков е продал дяловете си

От Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество също обявиха продажбата на участието му

15:26 | 14.01.11 г.
Мостстрой и Холдинг Пътища потвърдиха, че Орлин Хаджиянков е продал дяловете си

Орлин Хаджиянков е продал дяловете си в Мостстрой АД, Холдинг Пътища АД и Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД от съответно 6,8%, 5,02% и 19,13%, и вече не притежава акции в дружествата, уведомяват те чрез Бюлетин Investor.bg.

Купувач на първите два пакета е Евробилдинг 2000 ООД, което е увеличило дела си в Мостстрой АД до 33,29%, а в Холдинг Пътища АД до 18,05%, докато делът в ЖП инфраструктура е бил придобит от Урбаника Пропъртис ЕАД.

Вчера на извън регулиран пазар на БФБ бяха изтъргувани дялове от Холдинг Пътища АД, Мостстрой АД и Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД, (съответно 5,02%, 6,8% и 19,13%), които съответстваха на притежаваните от Орлин Хаджиянков. Акционер и в трите компании е Васил Божков.

Трите сделки на извънрегулиран пазар са на стойност съответно 77 хил. лв., 15 хил. лв. и 7,594 млн. лв. Цените за акция са 0,05 лв., 0,04 лв. и 0,68 лв., докато вчерашната търговия на регулиран пазар с Холдинг Пътища и Мостстрой приключи на нива от съответно 0,75 лв. (-3,5%) и 0,31 лв. (+0,3%) за акция, а последната сделка с ЖП инфраструктура бе от 4 януари на цена 2,65 лв. за брой.

В края на миналата година Орлин Хаджиянков бе сменен като изпълнителен директор на Холдинг Пътища и Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество, но остана член на Съвета на директорите на двете компании. Той е член на Съвета на директорите и на Мостстрой.

В средата на ноември проверка на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзка с намаления дял на Холдинг Пътища (чрез дъщерното му Пътища и магистрали АД) в капитала на три дружества констатира, че от холдинга не са разкрили навреме тази информация, като това е трябвало да направи именно Орлин Хаджиянков. Тогава от Холдинг Пътища отрекоха да са извършили каквото и да е нарушение.

 

Свързани компании:

Мостстрой АД /в несъстоятелност/(5MY)

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още