IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юрий Гагарин АД пописа договор за кредит с ПИБ за покупката на унгарска фирма

10-годишният заем на стойност 6 млн. евро ще бъде с лихва от 8%, показва проверка на Investor.bg

16:07 | 11.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Юрий Гагарин АД пописа договор за кредит с ПИБ за покупката на унгарска фирма

Съветът на директорите на Юрий Гагарин АД е взел решение за сключвана на инвестиционен кредит с Първа инвестиционна банка АД в размер на 6 млн. евро за финансиране покупката на 100% от дяловете на Търговско дружество Филстайл – Хунгари, Унгария, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Предз май 2012 г. Юрий Гагарин АД сключи договор за покупка на дружеството, собственик на недвижими имоти в Унгария за 6 млн. евро, като бе обявено, че финансирането ще е с банков кредит.

Целта на сделката е разширяване на дейността на Юрий Гагарин АД и даване на възможност за износ на част от производството на филтри и гилзи за цигари в друга производствена база.

Кредитът от ПИБ е при базовия лихвен процент на банката за евро, който според лихвения бюлетин на банката е 7,99%. От Юрий Гагарин уточниха за Investor.bg, че договорът е при "базов лихвен процент, коригиран с коефициент за пазарна среда", който е 5,09% в евро, според лихвения бюлетин на ПИБ. Надбавката е 2,91%, което прави общо 8% годишно лихва от Юрий Гагарин АД.

Кредитът е със срок до 25 май 2022 г., като ще бъде погасяван на равни месечни вноски, а обезпечението е ипотека върху недвижими имоти, собственост на Юрий Гагарин АД, с балансова стойност 10,8 млн. лв.

Юрий Гагарин АД отчете ръст на продажбите с 21% през май на годишна база. Увеличението е при продажбите на филтри и гилзи за цигари, докато при опаковките има спад.

Акциите на Юрий Гагарин АД поевтиняват с 28% на годишна база до 29 лв. за брой и 29 млн. лв. пазарна капитализация.


 

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още