IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд кандидатства за заем от ЕБВР в размер на 5,5 млн. евро

Срокът му ще бъде поне 8 години, а средствата са за разсрочване на сегашни кредити и закупуване на оборудване

17:22 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Билборд кандидатства за заем от ЕБВР в размер на 5,5 млн. евро

Билборд АД кандидатства за получаване на заем от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в размер на приблизително 5,5 млн. евро за период не по-кратък от 8 години, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Информацията идва след проведени разговори и постигнати договорености с ЕБВР.

Основната цел на финансирането е преструктуриране и разсрочване на финансовите задължения на дружеството и закупуване, инсталиране и въвеждане в експлоатация на допълнително оборудване в печатната база в гр. Варна, става ясно от съобщението.

Целта на преструктурирането на финансовите задължения на Билборд АД е редуциране на текущите задължения и увеличаване възможностите на компанията да оперира в контекста на усложнената финансово-икономическа и пазарна ситуация в България.

След сключването на договора за заем с ЕБВР, Билборд АД ще уведоми инвеститорите за конкретните параметри на договора с банката.

Билборд АД отчете 7% спад на неконсолидираните продажби на годишна база до 2,11 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г. Акциите му поевтиняват с 59% за последните 12 месеца до 0,29 лв. за брой и 4,35 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Билборд АД(BBRD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още