IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Денис Ершов е обвинен за злоупотреби в "Петрол" за 1 млн. лева*

Бизнесменът е пуснат на свобода срещу гаранция от 500 хил. лева

12:24 | 14.08.12 г.
Денис Ершов е обвинен за злоупотреби в "Петрол" за 1 млн. лева*

Бизнесменът Денис Ершов е обвинен в присвояване на 1 млн. лева, съобщи той пред журналисти.

По думите му парите са му били дадени, за да проведе преговори за изваждане на „Петрол“ АД от кризисната ситуация, в която изпадна дружеството, предаде БТА.

Ершов коментира, че е водил разговори с две големи руски компании за „Петрол“.

На бизнесмена е определена парична гаранция от 500 хил. лева, която той заяви, че ще обжалва.

Той отрече да е присвоявал пари и допълни, че счита разследването срещу него за опит за сплашване и евтин спектакъл, зад който стои жалбата на неговия бивш съдружник.

Денис Ершов допълни, че ще съди разследващите го за нарушени човешки права.

По-късно говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова съобщи, че са повдигнати обвинения и на финансовия директор на "Петрол" Цветан Димитров. На него му е наложена гаранция в размер на 30 хил. лева.

По-рано адвокатът на Денис Ершов Анна Петрова съобщи, че той е бил задържан на бургаското летище заради разследване за злоупотреби в "Петрол".

Бизнесменът беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина. Пределите на България той е напуснал предходния ден.

Анна Попова съобщи, че първата призовка към Ершов е била изпратена през май. От април обаче той е бил на лечение в столична болница.

По думите на Попова в последствие са били изпратени още няколко призовки, като адвокатът му е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът.

На 28 юни Ершов е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операция, поясни Анна Попова. На 29 юни той вече е обявен за национално издирване и му е било забранено да напуска страната. Последното ограничение обаче е било отменено преди дни, уточни адвокатът.

* Актуализирано към 15.15 ч.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още