IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оставката на правителството отлага приватизацията на БФБ?

По непотвърдена информация заповедта за прекратяване на приватизацията е подписана от финансовия министър

12:51 | 25.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Оставката на правителството отлага приватизацията на БФБ?

Българска фондова борса-София (БФБ) и Агенция "Дипломатически имоти в страната" (АДИС) засега няма да бъдат продавани на частни инвеститори, пише вестник Стандарт.

Причината е липсата на политическа воля поради ситуацията, която назрява в страната, коментират запознати пред вестника.

По непотвърдена информация заповедта за прекратяването на процедурата за приватизация на БФБ е разписана от принципала на борсата - Министерството на финансите. Това се случва броени дни преди очакваното официално обявяване на процедурата за продажба на фондовата борса, която понастоящем разполага с изготвени информационен меморандум, правен анализ и оценка, пише вестникът.

АДИС пък се отличава от останалите държавни дружества с доста апетитните си имоти, които привличат инвеститорския интерес.

Процедурите по продажбата на ВМЗ-Сопот и "БДЖ-Товарни превози" обаче няма да бъдат засегнати от политическата криза, добавя Стандарт. И четирите кандидати за железницата вече са закупили информационен меморандум и имат изготвен график за разглеждане на дружеството отвътре.

До 12 март се чакат обвързващи оферти. Новата процедура за продажба на ВМЗ-Сопот ще бъде обявена до няколко дни, като всичко зависи от съгласието на синдикатите. Новата процедура ще бъде почти същата като предходната, която се провали, но с тази разлика, че изискванията към инвеститорите ще бъдат занижени. Интерес към оръжейния завод проявяват български и израелски фирми и холдинги.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още