IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захарни заводи с 4% спад на консолидираните продажби за полугодието

Консолидираната загуба се увеличава до 1,62 млн. лв. спрямо 552 хил. лв. година по-рано

09:09 | 22.08.13 г. 4
Захарни заводи с 4% спад на консолидираните продажби за полугодието

Захарни заводи АД гр. Горна Оряховица отчита 3,64% спад на консолидираните продажби на годишна база до 67,4 млн. лв. за първото полугодие на 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София. Неконсолидираните продажби са се увеличили със 105% на годишна база до 64,7 млн. лв.

Консолидираната загуба записва ръст до 1,62 млн. лв. за януари-юни 2013 г. спрямо 552 хил. лв. година по-рано. Неконсолидираната загуба за първото полугодие е 1,49 млн. лв.

Консолидираната EBITDA (печалбата преди лихви, данъци, амортизации и обезценки) намалява до 2,37 млн. лв. за първото полугодие на 2013 г. спрямо 3,78 млн. лв. година по-рано.

Захарни Заводи АД притежава 100% от капитала и консолидира резултатите на Захар ЕАД, ТЕЦ Горна Оряховица ЕАД и РМЗ Горна Оряховица ЕООД.

Основните акционери са Захар Инвест АД с 3,56 млн. акции, Ритъм – 4 – Таня Бонева ЕООД с 2,13 млн. акции и Георги Узунов – Фарадей ЕООД с 2,13 млн. акции от общо издадените 8,33 млн. лв.

Водещи за групата са трите основни направления – захар, етилов алкохол и захарни изделия.

Акциите на дружеството поевтиняват с 9,4% за последните 12 месеца до 1,62 лв. за акция, като пазарната капитализация е 13,5 млн. лв.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
Къде е имало засаждения от захарна тръстика! За цвекло - знам. А и пакетираната захар въобще не е изцяло с растителен произход и въобще не е гръцка. Това е дял от земеделието на Гърция бе унищожен под натиска на ЕС. Разни квоти, количества, забрани и прочие. Една от причините гърците да не искат да връщат взети пари! и да протестират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Taugenichts
преди 10 години
Да не си помисли, че Захарни Заводи рафинират *** захар? ;) За съжаление унищожихме захарната тръстика и сега се налага да внасяме(не от Европа). Освен това и сериозно се внася рафинирана бяла захар от страни извън Европа, като предимно пакетираме (фолио). Относно Захира да уточня, че не е гръцка. Собственост е на АГРАНА (Австрия). Просто се налага мнението, че консумираме гръцка захар поради факта, че повечето играчи на пазара използват пристанище Солун. А междудругото ЗАХИРА се пакетират в Румъния. В България няма нитио един пакетажен цех за захар в хартиени опаковки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
KostadinovK
преди 10 години
Как няма да е на загуба - по магазините е пълно със гръцка Захира (която е подобие на захар, ама е 5 ст по-евтина) Не знам от какво е правят тая Захира, ама компоти не стават от нея, нито пчелите изкат да я ядат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още