IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емисионната цена на варантите на Свинекомплекс Николово е 0,41 лв.

Цената на упражняване ще бъде 3 лв., а срокът на инструментите е 4 години

11:25 | 11.10.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Емисионната цена на варантите на Свинекомплекс Николово е 0,41 лв.

Съветът на директорите на Свинекомплекс Николово АД е решил емисионната цена на подготвяната емисия варанти да бъде 0,41 лв., съобщи дружеството, чрез БФБ-София.

Това ще бъде третата поред емисия варанти на българския капиталов пазар, като такива вече има издадени от Енемона АД и Инвестор.БГ АД. Интересно е. че емисиите на Енемона и Свинекомплекс Николово са структурирани от Илиян Скарлатов.

Решено е също така срокът на емисията варанти да е четири години, а броя на издадените варанти да бъде 2 625 000 броя. Всеки варант ще дава възможност за записване на една акция с цена на упражняване от 3 лв.

Всички останали условия на емисията са конкретизирани в проспект за публично предлагане, подлежащ на разглеждане и одобрение от Комисията за финансов надзор.

Последната сделка с акции на Свинекомплекс Николово АД е от 11 октомври 2013 г. при цена от 2,93 лв. за общо 20 921 акции. Текущата пазарна капитализация е 7,7 млн. лв.

Продажбите на Свинекомплекс Николово АД намаляват с 49% на годишна база до 5,75 млн. лв. за първото полугодие на 2013 г. Загубата е 56 хил. лв., спрямо печалба от 326 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Както подсказва името, основната дейност е производство и преработка на свинско месо.
 

Свързани компании:

Свинекомплекс Николово АД(SVNK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Toranaga
преди 10 години
poredniat "Mekom"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още