IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кварцверке с ново търгово предложение за Каолин

Извън германската компания са останали само 1,75% от капитала на дружеството

10:04 | 11.11.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Кварцверке с ново търгово предложение за Каолин

Кварцверке ГмбХ отправя ново търгово предложение към акционерите на Каолин АД, след като на предишното бе наложена окончателна забрана от Комисията за финансов надзор.

Обект на предложението са 1,75% от капитала на Каолин АД, който не са собственост на германската компания. През септември тази година това бяха 1,92%, но Кварцверке е купила още акции.

Предложената цена е 4,156 лв. на акция, на каквато цена бяха изкупени почти всички акции от Каолин АД в последната година.

Предстои Комисията за финансов надзор да вземе отношение по предложението.

Каолин АД отчете 43% ръст на неконсолидираната печалба на годишна база до 12,5 млн. лв. за дветмесечието на 2013 г. Продажбите нарастват с 5% до 97,8 млн. лв.

Акциите на дружеството поскъпват със 70% за последните 12 месеца до 4,07 лв. за акция и 203,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Натрий
преди 10 години
Комисията си е написала мотивите, защо забрани търговото http://***.fsc.bg/public/upload/files/menu/803TP.pdf. И не са неоснователни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
mapto
преди 10 години
Сега си проличава българските "пазар" и "регулатор" как са мачкали Каолин, когато това е било инструмент срещу Прокопиев. Остава сега да пратят скинари да изпочупят офиса на Икономедия - нали това е новата мода сега...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още