IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши придобиването на Креди Агрикол България от КТБ

През януари Корпоративна търговска банка подписа споразумение за придобиване на поделението на френската банка у нас

16:39 | 10.04.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
 КЗК разреши придобиването на Креди Агрикол България от КТБ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила концентрацията между предприятия, която ще се осъществи чрез придобиване на едноличен контрол от страна на Корпоративна търговска банка АД върху Креди Агрикол България ЕАД, съобщи банката чрез БФБ. 

През януари КТБ подписа споразумение с IUB Holding SAS, изцяло дъщерна компания на глобалната група за финансови услуги Креди Агрикол С.А., Франция, за придобиването на 100% от акциите от капитала на Креди Агрикол България ЕАД, съобщиха от КТБ. 

Корпоративна търговска банка АД, IUB Holding SAS и Креди Агрикол С.А. обявиха, че са постигнали взаимноизгодно споразумение, което е в полза на стратегическите цели и на двете страни, но не споменаха цена на сделката.

След придобиването Креди Агрикол България ЕАД ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и среден бизнес и търговията на дребно. 

KTБ отчете 26% ръст на печалбата през 2013 г. до 71,2 млн. лв. Активите на банката се увеличиха с 20% до 6,74 млрд. лв. към края на миналата година, с което се нарежда на четвърто място след УниКредит Булбанк (12,728 млрд.), ДСК (8,882 млрд.) и ПИБ (7,446 млрд.)

Загубата на Креди Агрикол България за 2013 г. се понижи до 14,7 млн. лв. от 17,3 млн. през 2012 г. Активите й намаляха с 22% през миналата година до 407 млн. лв.

Акциите на КТБ поскъпват с 3,6% от началото на годината до 87 лв. за брой и пазарна капитализация в размер на 522 млн. лв.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
radiohead
преди 10 години
Съмнявам се.Но дори и да е така,кой е виновен на хората на президента и на служебния премиер,че не са предвидили такава възможност и Прокопиев няма да постигне целта си да удари КТБ? Не съм чувал някъде да принуждават държавните компании да работят с най-малко пет банки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
misanthrope
преди 10 години
:) чакай бе, ти хептен абдали ги напраи депутатите и юристите. 100% са предвидени свързани лица
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
evrodeputat
преди 10 години
Креди Агрикол България ЕАД не е нищо особено като финансова институция, но ще може да приме 25% от парите на държавните предприятия, другите 25% в Корпоративна търговска банка АД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още