IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак намали Съвета на директорите си от петима на трима души

E. Miroglio Finance S.A. е намалило дела си в Булгартабак от 10,44% на 7,22%, като купувач е КТБ, чийто дял нараства от 2,80% на 6,02%

10:42 | 13.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Булгартабак намали Съвета на директорите си от петима на трима души

Общото събрание на Булгартабак-холдинг АД 

Свързани компании:

, проведено за 9 май, е намалило Съвета на директорите от петима на трима души, е видно от протокола от събранието, публикувана чрез БФБ.

Гласувано е освобождаването от СД на Александър Романов, Явор Драганов и Ангел Димитров, като на тяхно място е избран Радослав Рахнев с месечно възнаграждение от 1400 лв.

Местата си в новия Съвет на директорите, който ще е с мандат от три години, запазват Венцислав Чолаков и Миглена Христова.

Също на 9 май E. Miroglio Finance S. A. е намалило дела си в Булгартабак холдинг АД от 10,4408% на 7,2205%, като купувач е Корпоративна търговска банка АД, чийто дял нараства от 2,7996% на 6,0199%.

Консолидираната печалба на Булгартабак намаля с 25% през миналата година до 65,5 млн. лв. въпреки повишението на продажбите с 8,5% до 544 млн. лв. 

Акциите на Булгартабак поевтиняват с 9% от началото на годината до 96 лв. за брой и пазарна капитализация в размер на 707,2 млн. лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В края на февруари КЗК даде разрешение на дубайското дружество TGI Middle Est FZE да придобие мажоритарния собственик на тютюневия холдинг - БТ Инвест. Сделката ще се осъществи чрез дъщерно на TGI дружество – регистрираното в Лихтенщайн Livero Establishment.

Тези две компании са формално носителите на права на контрол, но зад тях стои физическо лице, което фактически ще управлява тези права, е записала комисията в своето становище по сделката. Името на това лице обаче е заличено от протокола с мотива, че представлява търговска тайна.

БТ Инвест, което е под прекия едноличен контрол на кипърското ВТБ Капитал Инвестмън, което пък е част от руската банка ВТБ, закупи 79,83% от Булгартабак от държавата през септември 2011 г. за 100,1 млн. евро.

Според руското издание „Ведомости“ БТ Инвест сега е продало дела си на български инвеститор за около 130 млн. евро. Текущата пазарна капитализация на БФБ на този пакет е 268 млн. евро.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още