IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК отрече, че се продава

Компанията опроверга появилите се информации, че търси инвеститори

22:58 | 10.06.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БТК отрече, че се продава

Появилите се публикации за продажба на БТК ЕАД по никакъв начин не отговаря на истината, се казва в съобщение на телекома до медиите. Акционерите на компанията не са предприемали никакви действия, свързани с нейната продажба.

След преструктурирането през 2012 година, БТК днес е лидер на пазара на интегрирани телекомуникационни услуги у нас, със стабилен ръст на финансовите резултати както за 2013 г., така и за първото тримесечие на 2014 г., се казва там.

Днес в медиите излезе информация, че се продават всички дялове в дружеството, които се държат от регистрираната в Люксембург "Вива телеком България", като се търсят предимно финансови инвеститори, а в основата на финансовата операция ще е преструктурирането на дългове. 

През ноември 2012 г. Вива Телеком България ЕАД, свързана с VTB Capital plc (VTB) и Корпоративна търговска банка АД (КТБ), придоби 93,99% от акциите на БТК, а впоследствие делът й достигна 99,72% след търгово предложение.

Сделката доведе до намаляване на общия дълг на Групата от около 1,7 млрд. евро до 588 млн. евро посредством изплащане на дълга, преобразуване в акции и отписване на останалата част от дълга.

През февруари КЗК разреши продажбата на мажоритарния дял на VTB Capital в "Булгартабак Холдинг" от близо 80% (чрез "БТ Инвест“ ГмбХ) на „Ливеро Естаблишмънтс“, Лихтенщайн.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още