IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Син Карс" отварят възможност за увеличение на капитала с варанти

Ръководството на компанията ще започне да получава заплати, след като започне реализация на приходи от производството и продажбата на електромобили

20:01 | 03.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Син Карс Индъстри АД</em></p>

Снимка: Син Карс Индъстри АД

Акционерите на „Син Карс Индъстри“ АД са одобрили възможността за увеличение на капитала с варанти. На проведено общо събрание акционерите са гласували промени в устава на дружеството.

Протоколът от общото събрание е публикуван на сайта x3news.com.

Промените в устава предвиждат капиталът на „Син Карс“ да може да се увеличи по решение на общото събрание чрез издаване на нови обикновени акции, нови привилегировани акции, превръщане на неразпределени печалби на дружеството в акции, конвертиране на облигации, чрез упражняване на варанти.

При увеличение на капитала, в което участват само членове на съвета на директорите и служители на компанията, издадените акции не могат да надхвърлят 10% от капитала на дружеството, посочва се още в новите текстове от устава.

До 5 години от влизане в сила на устава съветът на директорите може да вземе решения за увеличаване на капитала на дружеството до общ размер на увеличенията от 100 млн. лева, предвиждат още промените.

Акционерите на компанията са одобрили и  политика за възнагражденията на ръководството на компанията.

Членовете на Съвета на директорите, с изключение на изпълнителния член, ще получават максимум до 10 средни брутни заплати в дружеството. За изпълнителния член възнаграждението е в размер на до максимум 15 средни брутни заплати в дружеството, предвижда документът.

Възнаграждение ще се начислява и изплаща, след като започне реализация на приходи от производството и продажбата на продукцията от електромобили и след решение на съвета на директорите.

Изпълнителният директор има право да получи еднократно възнаграждение в размер до 1% (един процент) от консолидираната нетна печалба на дружеството за съответната година, записано е още в документа.

Акционерите са приели и отчетите на „Син Карс“ за миналата година, както и са избрали одитор – „Приморска одиторска компания“.

Свързани компании:

Син Карс Индъстри АД(SIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още