IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизвестни снимки на Beatles ще бъдат показани в Лондон

След изложбата фотосите ще бъдат предложени на търг в Ню Йорк. Цената им може да достигне 100 000 долара

20:50 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Пол Маккартни по време на концерта му в Бразилия в края на май.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Пол Маккартни по време на концерта му в Бразилия в края на май. Снимка: Ройтерс

Неизвестни снимки на Beatles, повечето от които са фотографии портрети и са направени по време на първия концерт на групата в САЩ - във Вашингтон през 1964 г., ще бъдат изложени в Лондон преди предстоящата им продажба на търг на Christie's в Ню Йорк на 20 юли, съобщиха Ройтерс и France Press.

Майк Мичъл, който тогава е едва 18-годишен и е голям фен на Beatles, заснел музикантите по време на концерта им в зала "Колизеум". Черно-белите снимки се излагат публично за пръв път.

На някои от тях членовете на групата са заснети в гръб.

Навремето било преценено, че не си заслужава снимките да бъдат публикувани. Мичъл ги складирал в мазето си и забравил за тях.

Близо 50 години по-късно, подтикнат от финансови нужди, той решил да ги продаде. Години по-късно си дадох сметка, че концертът във Вашингтон е смятан от специалистите за голямо събитие, заяви Мичъл.

Концертът се провежда на 11 февруари 1964 г., два дена след появата на Beatles в телевизионното шоу на Ед Съливан. То е гледано от 73 млн. телезрители и Бийтълманията завладява цяла Америка.

Бях сред около 8000 зрители, повечето от които момичета, които бяха в екстаз и крещяха, си спомня фотографът.

На фотографиите портрети се виждат Джон Ленън, който е умислен и пуши цигара, Пол Маккартни, допрял устните си до микрофона, Ринго Стар, който носи много пръстени на ръцете си.

Запечатан е и замечтаният поглед на Джордж Харисън.

Интимната атмосфера в тези снимки е просто невероятна, заявиекспертката от аукционната къща Кати Елкис.

Снимките ще бъдат изложени в Лондон от 17 до 25 юни, а след това и в Ню Йорк от 11 до 20 юли. Според Christie's приходите от продажбата на колекцията могат да достигнат 100 000 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още