IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Ал Файед продаде Harrods

Мохамед Ал Файед официално се сбогува с лондонския си магазин за луксозни стоки

14:30 | 28.05.10 г. 1
Статуята на Мохамед Ал Файед ще продължи да посреща посетителите на лондонския Harrods
Статуята на Мохамед Ал Файед ще продължи да посреща посетителите на лондонския Harrods

Мохамед Ал Файед продаде Harrods, тъй като попечителите на пенсионния фонд спряха дивидентите му от бизнеса, който е негово притежание вече повече от 26 години.

Как може да се случи такова нещо? Бизнесът е мой от 26 години. Имам 5 000 души персонал, за които да се грижа. Имаме една пенсионна схема, която е мое задължение и аз субсидирам заяви Ал Файед пред The Evening Standard. Всяка година плащам милиони лири от печалбата, за да бъдат сигурни хората ми, че след пенсионирането си ще бъдат спокойни във финансово отношение. За моя изненада правителството обаче измисли длъжност „попечител, управител“ на пенсионния фонд. И като резултат – не мога да взема печалбата си, защото трябва да искам разрешение от тези хора.“

Ал Файед получи близо 1,5 млрд. британски лири от Quatar Holdings за Harrods по-рано този месец независимо, че категорично отричаше слуховете, че е магазинът е обявен за продажба още през март тази година. Той потвърди, че скулптурите на сина му Доди и на Даяна, принцесата на Уелс, ескалаторите, които са на стойност 75 млн. британски лири, както и собствената му восъчна фигура, която краси магазина, няма да бъдат премахнати.

Ще искам двойна цена ако тези неща бъдат махнати“, закани се Ал Файед.

Продажбата на Harrods ме прави тъжен, казва той. Въпреки това обаче аз съм на 77 години, имам деца, внуци и семейство – време е да си почина и да обърна внимание и на тях, да се насладя на живота“, споделя бившият собственик.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още