IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опаковки на чипсове за £10 хил.

Колекцията съдържа 500 празни опаковки и е събирана в продължение на 20 години

12:12 | 10.08.10 г.
Опаковки на чипсове за £10 хил.

За период от 20 години британецът Дейв Валънтайн е събрал колекция от над 500 празни опаковки от чипс, която се оценява на близо 10 хил. паунда (малко над 12 хил. евро), съобщава BBC News. Високата цена на комплекта се дължи на това, че много от опаковките на хрупкавите картофки вече не се произвеждат, което автоматично прави пакетите с колекционерска стойност.

32-годишният Валънтайн обяснил, че е започнал да попълва колекцията си още през 1984 г. и продължава да го прави и до днес. Британецът споделя още, че идеята да започне да събира опаковките от пържените картофи му е предложена от родителите. "Не им допадаше идеята да прахосвам пари напразно и да събирам безполезни вещи, ето защо ме посъветваха да започна да колекционирам опаковки от чипс", споделя Валънтайн.

По думите на британеца събраната от него колекция е предизвикала интерес както у частни купувачи, така и у музеи. "Хората харесват старите пакети от чипсове, те ги връщат към времето на безгрижното им детство", казва още колекционерът.

Въпреки големия интерес към колекцията и отделните й екземпляри (една не много стара опаковка от пакетите на Валънтайн се продава за 12 евро), британецът отказва да продаде опаковките си. По думите му колекцията му е много скъпа и няма намерение да се раздели с нея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още