IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоу за милиони ще спретне украински милиардер за рождения си ден

Виктор Пинчук, сочен за най-влиятелния човек в Украйна, ще празнува в луксозния френски курорт Куршевел

17:40 | 15.12.10 г.
Шоу за милиони ще спретне украински милиардер за рождения си ден

С прием за няколко милиона долара в луксозния алпийски френски курорт Куршевел украинският милиардер Виктор Пинчук ще отпразнува в събота 50-годишния си юбилей, предава АФП.

Колекционерът на модерно изкуство Пинчук е първият украинец в списъка на 100-те най-влиятелни личности на списание Time.

Той е женен за дъщерята на Леонид Кучма, който бе президент на Украйна от 1994 г. до 2005 г.

"Необичайното вълнение съответства на висотата на събитието", отбелязва Робер Манто, генерален директор на ски курорта, който е магнит за богати клиенти от Русия и Украйна.

С програма на цирка "Сирк дьо Солей", фойерверки и бюфет, приготвен от майстор-готвача Ален Дюкас, украинският магнат на стомана ще събере 300 гости, съобщават източници от Куршевел.

От две седмици близо петдесет души работят ден и нощ при трудни климатични условия по организацията на празненството, което ще се проведе на 1600 метра височина в шатри, разположени на 3000 кв. м площ.

"Предпочитаме той да дойде по-скоро тук, отколкото в Гщаад (Швейцария). Тази частна визита може да провокира и други милиардери да направят същото", отбелязва Манто.

Пинчук, чието богатство се изчислява на три милиарда долара, основа малко след разпадането на СССР една от най-големите украински промишлени компании Interpipe. Той има и медийна империя с пет телевизии и три национални вестника.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още