IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Харчове по "британски"

За 12 хил. евро отсядал принц Андрю в Черна гора, 78 хил. паунда бяха платени за рокля на Кейт Мидълтън на търг

17:12 | 18.03.11 г.
Харчове по "британски"

Вторият син на британската кралица Елизабет Втора принц Андрю е платил близо 12 хил. евро за нощувка в луксозната вила Милочер в Черна гора, предаде агенция МИА.

Вилата, която разполага с осем луксозно обзаведени стаи, е била наета от британския принц за двудневното му посещение в страната през 2009 година по повод откриването на първото посолство на Великобритания в Подгорица.

Британските медии обвиняват сина на кралицата, че наемайки скъпата вила, той е похарчил много "народни пари за лукс", вместо да пренощува в хотел в Будва, където е бил организиран официален коктейл в негова чест. Лондонските издания посочват, че известни личности като изпълнителката Мадона, актьорът Брад Пит и други са отсядали в същия хотел в Будва, който при това е много по-евтин от вилата Милочер.

Високите суми, свързани с кралското семейство, не се ограничават само до визитите на принц Андрю в Черна гора. Анонимен почитател на благородническата фамилия плати 8 пъти над очакваното за прозрачната рокля, носена от Кейт Мидълтън през 2002 година на ревю в Шотландия. Дрехата се смята за ключов фактор за събирането на принц Уилям и бъдещата му съпруга. Тя бе продадена за 78 хил. британски лири на търг на аукционна къща в Лондон, съобщиха световните информационни агенции.

Прозрачната рокля от черна дантела е проектирана от Шарлот Тод и е била носена от Кейт на благотворително ревю в университета "Сейнт Андрюс". Дрехата първоначално била проектирана като пола, но Мидълтън я е носила като рокля, показвайки черното си бельо под нея. Първоначалната оценка на роклята бе между 8 и 10 хил. лири.

Тя бе купена от мистериозен мъж, който заяви, че е наддавал от името на купувач от Джърси. Новият й собственик увери, че за него тази рокля е като "икона". Той бил много щастлив, че я притежава.

На същия търг бяха продадени и две рокли, носени от майката на Уилям - принцеса Даяна. Рокля от розов шифон намери купувач за 30 хил. лири, докато за бяла вечерна рокля бяха платени 36 хил. лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още