IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компании за луксозни стоки натискат Лондон да издава лесно визи за китайци

Франция и Италия привличат повече китайски туристи заради по-либералната визова политика

09:52 | 18.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

Великобритания може да даде тласък на бизнеса с луксозни стоки, като облекчи визовите ограничения за китайците, посочиха ръководители от веригите магазини Harrods и Harvey Nichols, цитирани от Ройтерс.

В кулоарите на форума Walpole Luxury Summit представителите на двете луксозни вериги - Майкъл Уорд от Harrods и Джоузеф Уон от Harvey Nichol, посочиха, че правителството трябва да направи така, че на китайците да им е по-лесно да харчат парите си в Лондон, отколкото в други части на Европа.

"Ако правителството иска да направи нещо за британския бизнес с луксозни стоки, то трябва да облекчи визовите изисквания за престоя на китайци в Обединеното кралство", твърди Уорд.

"Преди четири години Китай представляваше около една трета от американския ни бизнес, а сега е четири пъти по-голям от него", добави той.

По думите на Джоузеф Уон статистиката сочи, че Париж и Рим привличат повече китайски туристи от Лондон, като причината според него са изискванията за визите. Продажбите на стоки на китайци продължавали да отчитат ръст и са на абсолютно рекордни нива, като при това не е бил отбелязан спад спрямо предходната година.

"Статистиката сочи, че Париж и Рим привличат повече китайски туристи от Лондон и принципната причина за това са визовите рестрикции", казва Уон. За последните пет години едва 13% от продажбите в лондонските магазини на Harvey Nichols са извършени от чужденци.

Веригата за луксозни стоки има един магазин в Хонконг и планира да отвори втори. По думите на Уон на дневен ред, макар и не в непосредствено бъдеще, е и откриването на обект във вътрешността на Китай. "Много внимателно наблюдаваме развитието на пазара. Това е комбинация от нуждата да разберем местния пазар и нуждите на местните потребители. Няма нужда просто да избързваме твърде много", казва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още