IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барселона затяга коланите

Разходите на отбора ще бъдат свити, съкращенията ще засегнат и аматьорските отбори, които са към каталунския клуб

15:14 | 08.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Вратарят Виктор Валдес се радва на двете спечелени през този сезон купи. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вратарят Виктор Валдес се радва на двете спечелени през този сезон купи. Снимка: Ройтерс

Дори отбор с футболните успехи на Барселона не може да се похвали с безоблачно финансово настояще. Наистина през този сезон каталунците спечелиха първенството на Испания и Шампионската лига, но финансовите трудности остават, става ясно от предприетите от ръководството сериозни мерки за свиване на разходите, пише списание 11 Freunde.

Една от мерките предвижда платен вход за мача с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания, който доскоро беше със свободен вход. Таксата за паркинга за феновете, които дойдат с колите си, се повишава с 50%.

Според приети на борда на директорите мерки ще бъдат свити доста и самите разходи на отборите. Мерките обаче няма да засегнат особено първия отбор със звездите Лео Меси, Шави, Иниеста, Давид Вия, Пуйол. Бюджетите на останалите професионални отбори на Барселона, които правят общо около 10% от общия бюджет, ще бъдат съкратени с по 1%. 

Положението с аматьорските отбори към Барселона е още по-трагично - сериозни орязвания на разходите ще има за мъжкия и женския волейболен състав, хокейните състави на лед и на трева, по ръгби, лека атлетика и фигурно пързаляне. 

Освен това е взето решение аматьорите  да се състезават само на територията на Каталуня и да не пътуват в останалата част на Испания или пък по света. Отборът по бейзбол пък направо се закрива заради липса на интерес. Около 1200 спортисти от тези секции изразиха вече недоволството си от тези мерки.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още