IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хърватски суперавтомобил с български интериор

Rimac избра родното тунинг ателие Вилнер за изработката на интериора на колата

12:40 | 14.09.11 г.
<p>
	<em>Снимка: Rimac Automobili</em></p>

Снимка: Rimac Automobili

Хърватската компания Rimac избра за изработката на интериора на своя електрически суперавтомобил Concept One, чиято премиера се състоя във Франкфурт, българския майстор на интериори Атанас Вилнер. Rimac Automobili е млада хърватска компания, специализирана в конструирането на електрически суперавтомобили, задвижващи системи и батерии.

Външният дизайн на Rimac Concept One е дело на Адриано Мудри, а този на салона е сътворен от бивши служители на Pininfarina под ръководството на Горан Попович. Финалните щрихи на интериора, като цветова комбинация, материали и акценти обаче са дело на българското тунинг ателие Вилнер.

Първата кола на младата хърватска компания - Concept One, използва електрическо задвижване, като генерира 1088 к.с. и 3800 Нм. Те са достатъчни за ускорение от място до 100 км/час за невероятните 2,8 секунди и за максималната скорост на движение от 305 км/час (електронно ограничена).

Автомобилът разчита на задвижваща система, състояща се от четири електромотора, задвижващи всяко от колелата и комплект акумулатори, които доставят автономия от 600 км.

Още новини четете в AutoMedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още