IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аржентина в треска преди търг на вещи на Beatles

Оригинална скица на Джон Ленън, изобразяваща него и съпругата му Йоко Оно, е сред най-ценните вещи на групата

14:52 | 13.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Началната цена на скицата е 22 535 долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Началната цена на скицата е 22 535 долара. Снимка: Ройтерс

Оригинална рисунка на Джон Ленън е сред 120-те лота, които ще бъдат предложени днес на търг в Буенос Айрес от най-големия колекционер в Южна Америка на принадлежности, свързани с прочутата ливърпулска четворка Beatles, предаде Ройтерс.

Началната цена на скицата, изобразяваща Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно, е 22 535 долара. В ъгъла на рисунката има надпис, който гласи: "1+1=Джон+Йоко. Проста математика, момчета".

"Съкровището" от принадлежности на Beatles, което ще бъде предложено на търга, организиран от Banco Ciudad, е собственост на аржентинеца Раул Блиснюк. През 1998 г. той е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-големия колекционер в Южна Америка на принадлежности, свързани с ливърпулската четворка.

"Страстта ми към Beatles идва още от детството ми. Израснах с Бийтълманията и съм фанатик на тази тема", разказва Раул Блиснюк, който започва да събира снимки и записи на групата на 13-годишна възраст. „Аз произхождам от бедно семейство, така че баща ми не можеше да си позволи да купи записи, но с течение на времето започнах да събирам изрезки от вестници и списания и така моята колекция нараства", каза още Блиснюк.

На търга ще бъдат предложени още черно-бели фотографии, бас китара с автограф на Пол Маккартни, плочи, подписани чекове и дори истински доларови банкноти с ликовете на музикантите от Beatles върху мястото, където трябва да е ликът на Джордж Вашингтон. 

Вижте още снимки на вещите, които ще бъдат продадени

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още