IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг писмо на Пол Маккартни

Документът е бил за прослушване на барабанист, който така и не получил назначение

14:58 | 17.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Макартни и новата му съпруга Нанси Шевил. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Макартни и новата му съпруга Нанси Шевил. Снимка: Ройтерс

Писмо на Пол Маккартни за прослушване на барабанист непосредствено преди турнето на Beatles в Хамбург през 1960 година ще бъде дадено на търг на 15 ноември, пише Daily Mail.

То било написано на ръка от 18-годишния Пол в отговор на анонимен кандидат, който предлагал услугите си в ливърпулски вестник. За негова зла участ, по неизвестни и до днес причини, кандидатът не получил назначение и така се разминал със световната слава.

Писмото било открито съвсем случайно тази година по време на разпродажба на стари вещи в Ливърпул. То било мушнато в книга и щастливият му собственик реши да го даде на търг в аукционната къща Christie's в Лондон с първоначална цена от 9000 британски лири. Лотът със сигурност ще заинтересува историците, тъй като в писмото Пол Маккартни за пръв път писмено споменава групата под името Beatles.

Реликвата е с дата 12 август 1960 година и е в отговор на обява, която неизвестен музикант пуска 4 дни по-рано в ливърпулски вестник - "Барабанист, млад, свободен."

Пол Маккартни пише на неизвестния музикант: “В отговор на вашата обява, нашата група ви предлага прослушване за позицията барабанист. Но вие трябва да сте свободен от ангажименти, тъй като ни предстои турне в Хамбург. Ако офертата ви интересува, позвънете в Jacaranda Club и потърсете някой от членовете на Beatles и им възвестете къде може да бъдете открит".

По онова време в Beatles са членували Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и басистът Стюарт Сътклиф. Групата спешно се е нуждаела от барабанист за турнето си в Хамбург. То започвало няколко дни след пускането на обявата - на 15 август.

В крайна сметка за Германия Beatles заминават с барабаниста Пийт Бест. 

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още