IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TILT ще бъде представен на кинофестивала в Палм спрингс

Филмът е кандидат за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм, като отзивите в САЩ до момента са положителни

13:13 | 10.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Tilt</em></p>

Снимка: Tilt

В рамките на 23-ия международен кинофестивал в Палм спрингс (5-16 януари 2012) ще бъде показан филмът на режисьора Виктор Чучков-син TILT, който е кандидат за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм.

Това е втората прожекция на TILT на фестивала, който е в топ 50 на филмовите форуми на престижното американско списание за кино Variety. Първата бе на 8 януари 2012 г.

След първата прожекция продуцентите братя Чучкови са организирали коктейл като част от кампанията за популяризирането на филма сред членовете на Американската филмова академия, определяща номинациите за наградите "Оскар".

Именно след този фестивал преди две години "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев успя да влезе в късата листа за наградите.

Фестивалът в Палм спрингс е от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за "Оскар", резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари.

"Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни. Надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим с успешна кампания както в България, така и в САЩ", казва режисьорът.

Скоро след фестивала в Палм спрингс е Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира "TILT" във всички ключови категории за своите Slate Awards. Сред тях са за най-добър филм, режисура, актриса - Радина Кърджилова в ролята на Беки, актьор - Явор Бахаров като Сташ, операторско майсторство - Рали Ралчев, музика - проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов.  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 04.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още