IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Английската Висша лига подписа нов 3-годишен спонсорски договор с Barclays

Банката ще плаща с близо 50% повече за удоволствието да бъде основен спонсор на надпреварата в най-високото ниво на английския футбол

20:32 | 13.07.12 г. 2
Английската Висша лига подписа нов 3-годишен спонсорски договор с Barclays

Британската банка Barclays удължи договора си за спонсориране на английската Висша лига до 2016 г. в сделка на стойност 120 млн. паунда, като настоящият договор изтичаше в края на сезона 2012-2013 г., съобщи ВВС.

Досега кредитната институция плащаше по 27,5 млн. паунда годишно, като новата сделка фиксира ръст от близо 50% по този показател.

Това е пореден признак за популярността на футбола, игран в най-високото ниво на английския футбол, след като през миналия месец Висшата лига си осигури увеличение от 70% в цената на телевизионните права за вътрешния пазар.

Сделката осигурява на Barclays изключителните права за маркетинг в световен мащаб плюс широки рекламни права, билети и безплатни покани за мачовете. Банката стана спонсор на Висшата лига за пръв път през 2001 г.

Оценки сочат, че надпреварата в най-високото ниво на английския футбол, чийто следващ сезон започва на 18 август, се следи от 650 млн. домакинства по света.

Това е първа положителна новина за Barclays, след като бе установено, че нейни брокери са подавали невярна информация с цел манипулиране на лондонския междубанков лихвен процент LIBOR, за което тя се съгласи да плати глоба на британските и американските регулаторни органи на обща стойност 290 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
ventsislav.dyackov
преди 11 години
Ако е за милиардите, си прав, грешката беше поправена. Иначе сметката е такава: 120 млн. паунда за 3 години, или по 40 паунда за година. Спрямо 27,5 млн. по предходния договор е ръст от близо 50%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
ngeorgiev
преди 11 години
Досега кредитната институция плащаше по 27,5 млрд. паунда годишно, като новата сделка фиксира ръст от близо 50% по този показател.??? Не мислите ли като пишете???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още